Adela Panait, director, profesor de limba și literatura română
Visurile prind aripi prin educație. Lumea copilăriei e curată, visează cu ochii larg deschiși, pune întrebări, construiește, se spijină, se îndreaptă, crede, respectă, cooperează, înțelege, e caldă, primește cu inima deschisă dragoste și o oferă necondiționat.
E atât de bogată lumea copiilor și a dascălilor, încât, dacă o cunoști, nu te mai poți desprinde de ea...
Aici, în această școală, ca-n poezia lui Blaga, sufletul copilăriei fălfăie pe lângă noi, uneori aleargă ca vântul și ca gândul, alteori se așterne la vorbă, își leagă șireturile și apoi freamătă iar cu bucurie.
Aici creștem mari sufletele copiilor, pentru că ne punem, la orice pas, nădejdea în Dumnezeu și-n valorile credinței noastre!
Alina Gheran, profesor în învățământul primar
Crezul meu este “Priveşte cu încredere viitorul ... Caută cu consecvenţă binele, frumosul, lucrarea Domnului în tot ceea ce întâlneşti; asimilează-le şi dăruieşte-le celor din jurul tău!"
"Ceea ce scrijeleşti în anii lui de gingăşie vei citi în cei care vor urma." - cuvintele Sfântului Paisie Aghioritul îmi sunt călăuză atunci când sunt alături de elevii mei.
Amalia Doboș, profesor în învățământul primar
Să pot vorbi liber, oricând, cu copiii despre Dumnezeu, în școală, e ceea ce visez!
Cristina Caucar, profesor în învățământul primar
"Sunt dascăl din voia Domnului, și nu e doar o formulă. Am rămas cu drag de copii în mijlocul lor când am constatat că drumul acesta este mai împlinitor decât orice slujbă în alte domenii pentru care mă pregăteam. Să înveți cu copiii ce este viața, să crești cu ei, este un dar inegalabil!"
Mariana Mera, profesor în învățământul primar
A te apleca asupra copilului cu dragoste și răbdare, cu convingerea și bucuria că Dumnezeu ți-a făcut cel mai frumos dar călăuzindu-te spre meseria de dascăl și cu nădejdea că vei deveni cândva un exemplu viu pentru elevii tăi – este provocarea pe care mi-o pune în față această școală. Sunt recunoscătoare că există!
Marius Stolojescu, profesor în învățământul primar
O educație care se bazează doar pe transmiterea și însușirea unor informații, lipsită de prezența lui Dumnezeu, nu va da roade. În Școala Gimnazială "Sfântul Antim Ivireanul", am găsit locul unde atât părinții, cât și noi, cadrele didactice, dorim să oferim copiilor o educație bazată pe valorile creștin ortodoxe.
Mihaela Ritter, profesor în învățământul primar
Cu credința în suflete, cu lumina în priviri, cu gândurile pioase și bunătatea în acte, cu zâmbetul pe buze și munca stăruitoare, cu puterea dată din Izvorul cel mai de Sus, căutăm cu toții, învățăcei și dascăli, a ne procopsi pe drumul învățăturii, precum și Sadoveanu zicea: "Adevărat că mai cinstit lucru nu este în lume, și mai scump și mai curat, decât omul procopsit la învățătură."
Narcisa Oneșan, profesor în învățământul primar
Nădejdea că putem cultiva credința, dreptatea, respectul, onestitatea, cumpătarea, strecurând în sufletul copiilor iubirea de Dumnezeu și de aproape, m-a ajutat să-mi îndrept pașii către această școală
Ioana Dragomir, cateheză și cerc de performanță
"Dumnezeu este iubire." (Sf.Ap.Ev. Ioan 4,16)
Adina Botezatu, profesor de muzică
Pentru mine a fi profesor este o binecuvântare de la Dumnezeu. E ca și cum în fiecare zi trăiesc un mare răsfăț: îmi folosesc talantul, mereu într-un mod nou, dăruind tot ceea ce sunt eu și primind înapoi înzecit. Mai tinerii "colegi de birou" mă întâmpină întotdeauna cu fețe drăgălașe și zâmbitoare și mă învață cum este o dragoste nefățarnică. Ei mă inspiră, îmi trezesc pofta de joc și mă țin într-o stare de comuniune permanentă, în care uit de toate altele. Între copii nu simt cum obosesc, ci simt că vreau să muncesc mai mult. Ei îmi sorb toată vlaga din mine, apoi tot ei mă umplu cu altă putere, proaspătă, de la ei. Îmi place mult la școală!
Ramona Dăcilă, profesor de limba germană
"Fie-vă dragi copiii, purtați-vă cu ei blând, învățați-i ce e de folos, fiți drepți și-ți vedea că nu-s sălbatici. Schimbați-le des ocupația, jucați-vă cu ei, căci între copii trebuie să fii și tu copil. Nu vă vărsați veninul amărăciunii în sufletul copiilor că-i păcat..." (Ion Creangă)
Alecsandra Balint, profesor de limba germană
A fi profesor este o onoare, nu e un lucru de șagă.
Copiii sunt cei care-mi arată în fiecare zi la ore că învățarea limbii germane trebuie să fie distractivă și destinsă, iar eu am cea mai mare bucurie atunci când reușesc să le stârnesc curiozitatea pentru lucruri noi. Atunci știu că am încheiat o mică misiune de suflet și fiecare nouă zi e o frumoasă încercare.
Patricia Panait, profesor de educație fizică și sport
Kant spunea că o educație bună este izvorul întregului bine din lume.
Sunt bucuroasă că am descoperit școala care crede în menirea de a face educație împletind binele, sănătatea, mișcarea, plăcerea de a face sport, voioșia și optimismul de a avea ora de curs cea mai iubită și mai dorită de toți copiii.
Speranța Munteanu, psiholog
"Nu-mi învăț niciodată elevii. Încerc doar să le pun la dispoziție condițiile în care ei să poată să învețe." (A. Einstein)
Învăț astfel împreună cu ei, îi ascult mai mult decât le vorbesc, împărtășesc bucurii și necazuri, temeri și nevoi și, mai ales, mă joc cu ei. Astfel, încerc să contribui la miracolul numit Copilărie.
Preot Silviu Damșe, preotul școlii
"Şi aduceau la El copii, ca să-Şi pună mâinile peste ei, dar ucenicii certau pe cei ce-i aduceau. Iar Iisus, văzând, S-a mâhnit şi le-a zis: Lăsaţi copiii să vină la Mine şi nu-i opriţi, căci a unora ca acestora este împărăţia lui Dumnezeu. Adevărat zic vouă: Cine nu va primi împărăţia lui Dumnezeu ca un copil, nu va intra în ea. Şi, luându-i în braţe, i-a binecuvântat, punându-Şi mâinile peste ei." (Marcu 10, 13-16)
Anca Luțu, pedagog
"Cea mai lungă cale este de la urechi la inimă, adică de la informație la convingere." (Părintele Arsenie Boca)
Gabriela Damșe, profesor "Arte și meserii"
În fiecare copil este ascuns un mic artist care așteaptă să fie descoperit.
Loredana Popovici, profesor "Viețile sfinților"
Lucrarea cu copiii mi-a deschis o altă perspectivă asupra vieții. Am învățat că a fi dascăl e mai mult decât o simplă meserie, e o jertfire de zi cu zi, ceas cu ceas, pe altarul cunoașterii și al educației. E o continuare a dragostei la care ne cheamă Hristos, o conlucrare Dumnezeu-dascăl-copil care deschide porțile către Împărăția Cerurilor. Acolo, în mijlocul lor, L-am simțit atât de intens pe Hristos, Cel care își descoperă lucrarea prin prietenii Săi, Sfinții.
Loredana Trică, pedagog (primar și gimnaziu), profesor matematică
"Menirea unui profesor nu este să creeze elevi asemeni imaginii lui, ci să ajute elevii să își creeze propria lor imagine". (Anonim)
"Matematica este limba cu care Dumnezeu a scris universul". (Galileo Galilei)
Otilia Axinia, pedagog
"Educația este îmblânzirea unei flăcări, nu umplerea unui vas." (Socrate)
Maria Cîmpean, pedagog
"Pentru o educație creștinească corectă sunt necesare trei lucruri: în primul rând puține cuvinte, în al doilea rând multe exemple și în al treilea rând mai multă rugăciune." (Sfântul Paisie Aghioritul)
Ionică Ana-Maria Roxana, pedagog
În viziunea mea, educația stă la baza fiecărui gest, fiecărei individualități, fiecărei cugetări. Prin educație, drumul către Dumnezeu este înlesnit, fiind presărat cu momente de beatitudine și măreție. Educația, consider eu, te formează și îți oferă posibilitatea de a crește atât moral cât și spiritual. Ea întrunește și reunește toate elemente cheie ale unei dezvoltări depline: răbdare, dăruire și perseverență.
Mirela Filip, pedagog
"Copilul nu are nevoie de aur, ci de un bun și priceput pedagog care să-l formeze." (Sfântul Ierarh Ioan Gură de Aur)
Adela Blaj, pedagog
"Un educator bun îmbrățișează atunci când toți resping, încurajează atunci când toți condamnă, aplaudă pe toți cei care nu-au urcat niciodată pe podium, vibrează la curajul de a concura al celor rămași pe ultimele locuri. Nu caută propria sa strălucire, ci se face mic pentru a-i face mari pe elevii și colegii de serviciu." (Augusto Cury)
Corina Popescu, pedagog
Bucuria este, pentru mine, un zâmbet de copil, un glas cristalin, victoria asupra unei probleme grele de matematică sau lumina din ochii calzi de copil atunci când se simte iubit și înțeles. Mi-am propus să trăiesc toată viața această bucurie, atât prin copiii mei, cât și prin cei pe care i-am cunoscut în acest loc binecuvântat de Dumnezeu.
Eva Sarga, profesor iconografie
Icoana "Fereastră către cer"!
A picta icoane este o formă de rugăciune, iar legătura tainică care se formează între pictor și sfântul pe care îl zugrăvește nu o poți descrie în cuvinte... rămâne o bucurie a sufletului! Unii se nasc cu talent, iar alții prin muncă îl dobândesc!
Adela Panait, director, profesor de limba și literatura română
Visurile prind aripi prin educație. Lumea copilăriei e curată, visează cu ochii larg deschiși, pune întrebări, construiește, se spijină, se îndreaptă, crede, respectă, cooperează, înțelege, e caldă, primește cu inima deschisă dragoste și o oferă necondiționat.
E atât de bogată lumea copiilor și a dascălilor, încât, dacă o cunoști, nu te mai poți desprinde de ea...
Aici, în această școală, ca-n poezia lui Blaga, sufletul copilăriei fălfăie pe lângă noi, uneori aleargă ca vântul și ca gândul, alteori se așterne la vorbă, își leagă șireturile și apoi freamătă iar cu bucurie.
Aici creștem mari sufletele copiilor, pentru că ne punem, la orice pas, nădejdea în Dumnezeu și-n valorile credinței noastre!
Adina Botezatu, profesor de muzică
Pentru mine a fi profesor este o binecuvântare de la Dumnezeu. E ca și cum în fiecare zi trăiesc un mare răsfăț: îmi folosesc talantul, mereu într-un mod nou, dăruind tot ceea ce sunt eu și primind înapoi înzecit. Mai tinerii "colegi de birou" mă întâmpină întotdeauna cu fețe drăgălașe și zâmbitoare și mă învață cum este o dragoste nefățarnică. Ei mă inspiră, îmi trezesc pofta de joc și mă țin într-o stare de comuniune permanentă, în care uit de toate altele. Între copii nu simt cum obosesc, ci simt că vreau să muncesc mai mult. Ei îmi sorb toată vlaga din mine, apoi tot ei mă umplu cu altă putere, proaspătă, de la ei. Îmi place mult la școală!
Andreea Constantin, profesor de limba și literatura română
"Copilăria este inima tuturor vârstelor." (Lucian Blaga)
Sorin Ionescu, profesor de istorie
Pentru mine istoria reprezintă o imagine critică a trecutului, o analiză realistă a prezentului și o privire optimistă asupra viitorului.
Crina Rusu, profesor de biologie
"Natura este simplă în esența ei." (Hideki Yukawa)
Diana Beștea, profesor de TIC
"Povețe primește, dar judecă tu însuți." (William Shakespeare)
Delia Secula, profesor de limba engleză
"Neștirea, îndobitocirea, trecerea oarbă prin viață și printre lucruri, sau trecerea nepăsătoare, sunt de la diavol. Samarineanul n-a fost numai bun, ci și atent: a știut să vadă...elementara deșteptăciune e o îndatorire. Mai ales pentru un creștin, care trebuie să fie mereu atent la ispite. Iar prostia este o ispită. Nicăieri și niciodată nu ne-a cerut Hristos să fim proști. Ne cheamă sa fim buni, blânzi și cinstiți, smeriți cu inima, dar nu tâmpiți." (Nicolae Steinhard)
Daniel Lemeni, profesor religie
“Un tânăr arde ca un foc, un bătân luminează ca o lumină. Timpul focului incandescent trece, vine timpul când ar trebui să fim lumină. E necesar ca într-un moment al vieții să fii forța, iar când a trecut vremea focului, să putem să fim lumină.” (Părintele Antonie de Suroj)
Ioana Dragomir, cateheză și cerc de performanță
"Dumnezeu este iubire." (Sf.Ap.Ev. Ioan 4,16)
Oana Flavia Nenadov, profesor de educație plastică și educație tehnologică
"Fiecare copil este un artist. Problema este să rămâi un artist când crești." (Pablo Picasso)
Maria Ardelean, profesor de chimie
"Viața reprezintă cea mai înaltă expresie a chimiei." (Jean Marie Lehu, laureat al premiului Nobel pentru chimie – 1987)
Mărioara Fara-Leahu, profesor de matematică
"Prefer să rămân în amintirea oamenilor prin acele lucruri pe care le-am făcut pentru alții și nu prin acelea pe care alții le-au făcut pentru mine." (Thomas Jefferson)
Mihaela Miloș, profesor de biologie
"Fără Dumnezeu, omul rămâne un biet animal rațional și vorbitor, care vine de nicăieri și merge spre nicăieri." (Petre Țuțea)
Am devenit profesor de biologie din dorința de a aprofunda tainele lumii create de Dumnezeu. Mă minunez mereu de frumusețea creației. M-am bucurat mult atunci cand am descoperit oportunitatea de a preda într-o școală ce are în prim plan valorile creștin ortodoxe. Cred, asemenea multor gânditori creștini, că fără relația personală cu Dumnezeu, omul nu mai este mult superior celorlalte vietăți.
Patricia Panait, profesor de educație fizică și sport
Kant spunea că o educație bună este izvorul întregului bine din lume.
Sunt bucuroasă că am descoperit școala, care crede în menirea de a face educație, împletind binele, sănătatea, mișcarea, plăcerea de a face sport, voioșia și optimismul de a avea ora de curs cea mai iubită și mai dorită de toți copiii.
Ramona Dăcilă, profesor de limba germană
"Fie-vă dragi copiii, purtați-vă cu ei blând, învățați-i ce e de folos, fiți drepți și-ți vedea că nu-s sălbatici. Schimbați-le des ocupația, jucați-vă cu ei, căci între copii trebuie să fii și tu copil. Nu vă vărsați veninul amărăciunii în sufletul copiilor că-i păcat..." (Ion Creangă)
Sorin Deaconu, profesor de matematică
“Fericiţi făcătorii de pace, că aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema." (Fericirea a VII-a)
Ștefan Beștea, profesor de fizică
"Nu putem face lucruri mari pe acest pământ. Putem face doar lucruri mici, cu multă dragoste." (Maica Tereza)
Ștefan Rădulescu, profesor de geografie
Un dascăl de ieri pentru copiii de azi și mâine
Speranța Munteanu, psiholog
"Nu-mi învăț niciodată elevii. Încerc doar să le pun la dispoziție condițiile în care ei să poată să învețe." (A. Einstein)
Învăț astfel împreună cu ei, îi ascult mai mult decât le vorbesc, împărtășesc bucurii și necazuri, temeri și nevoi și, mai ales, mă joc cu ei. Astfel, încerc să contribui la miracolul numit Copilărie.
Preot Silviu Damșe, preotul școlii și profesor de cultură civică
"Şi aduceau la El copii, ca să-Şi pună mâinile peste ei, dar ucenicii certau pe cei ce-i aduceau. Iar Iisus, văzând, S-a mâhnit şi le-a zis: Lăsaţi copiii să vină la Mine şi nu-i opriţi, căci a unora ca acestora este împărăţia lui Dumnezeu. Adevărat zic vouă: Cine nu va primi împărăţia lui Dumnezeu ca un copil, nu va intra în ea. Şi, luându-i în braţe, i-a binecuvântat, punându-Şi mâinile peste ei." (Marcu 10, 13-16)
Anca Luțu, pedagog
"Cea mai lungă cale este de la urechi la inimă, adică de la informație la convingere." (Părintele Arsenie Boca)
Loredana Trică, pedagog (primar și gimnaziu), profesor matematică
"Menirea unui profesor nu este să creeze elevi asemeni imaginii lui, ci să ajute elevii să își creeze propria lor imagine". (Anonim)
"Matematica este limba cu care Dumnezeu a scris universul". (Galileo Galilei)
Mărioara Jura, administrator
Orice om vesel iubește forfota școlii.
E minunată fiecare dimineață în care afli o poveste, alini o tristețe și îmbrățișezi un pui de om! Așa pornind, poți munci oricât ca să le oferi tot ce au nevoie și s-o iei totdeauna de la capăt, fiindcă recompensa e extraordinară.
Valentina Doandeși, contabil șef
"Diferenţa dintre şcoală şi viaţă? În şcoală, înveţi o lecţie, apoi dai un test. În viaţă, ai de dat un test care te învaţă o lecţie". (Tom Bodett)
Ei bine, aceasta este o şcoală în care atât copii cât şi părinţii învaţă inteligenţa emoţiilor, a sentimentelor şi „meşteşugul bucuriei”, fiind astfel mai pregatiţi pentru examenele vieţii.
Ileana Negrea, secretară
Nu am crezut că o școală e ca o călătorie pe care viața ți-o oferă, cu bilet la clasa I, fiindcă ai parte de multe delicii...
Îmi place senzația proaspătă pe care o lasă pofta de joacă a copiilor, zâmbetul lor sprințar, cheful de curiozități, neobosita lor alergare și căutare...
Odată ce urci în acest tren, nu mai poți părăsi călătoria, fiindcă are fascinația ei...
Îți dorești să faci parte din echipa noastră? Trimite-ne un email contact@scoalaortodoxa.ro și noi îți vom răspunde.
Suntem dispuși unei colaborări cu orice persoană pasionată de ceea ce face și dornică să contribuie la proiectele noastre educaționale.

Fă parte din unul dintre cele de mai succes proiecte educaționale din Timișoara!

Date de contact